Klokkespil

Thubalka kan som totalleverandør forestå alle faser under etablering af både automatiske og mekaniske klokkespil.

Klokkespillene blev opfundet i Nederlandene omkring år 1500.

I Danmark var Kong Christian den 4. den første, der fik installeret klokkespil. De er desværre alle væk i dag efter brande og bombardementer.

Thubalka har leveret klokkespil til danske kirker, slotte, herregårde og højskoler siden slutningen af 1950’erne og har indtil i dag installeret omkring 50 styk i Danmark, både automatiske- og koncertspil. Det største spil til dato er koncert klokkespillet i Helligaandskirken i København, spillet omfatter 4 oktaver, starter på C1 (2200 kg) og har 49 klokker med en samlet vægt på 14 tons.

De sidste årtier har den teknologiske udvikling gjort det muligt at forbedre gamle eksisterende klokkespil i forbindelse med en restaurering. Vi har gennem årene medvirket til restaurering af flere gamle spil, som det har været tilfældet på f.eks Frederiksborg Slot, Frederiksberg Rådhus, Søllerød Slot, det fredede klokkespil på Aarhus Rådhus og klokkespillet i Holstebro Sognekirke.

Vi har vort eget udviklede PC-program til styring af automatiske klokkespil, som giver brugeren et omfattende og brugervenligt program med talrige muligheder. Det er udviklet af en tekniker med musisk baggrund, og den kombination har resulteret i verdens bedste program.

Vores klokkespil er af høj kvalitet og lever fuldt ud op til international standard.

Grenaa kirke

”En rejse værd blandt klokkenister i Europa”

Citat HKH Kronprins Frederik ved indvielsen af det nyeste royale spil ”Dronning Ingrids klokkespil” i Grenaa kirke, den 9. oktober 2010. Klokkespillet er projekteret og installeret af Thubalka.

Koncert klokkespil i Kalundborg kirke

Kalundborg kirke

Koncert klokkespil med 48 klokker installeret år 2013. 27 af klokkerne er tillige forsynet med magneter for automatisk spil.

Projekteret og installeret af Thubalka.

Klokkespil i Gludsted kirke

Gludsted kirke

Automatisk klokkespil med 16 klokker, installeret år 2016. Spillet, som er nr. 103 i Danmark, er projekteret og installeret af Thubalka.

Give kirke

Vi har projekteret et automatisk klokkespil med 24 klokker til Give kirke. Klokkespillet er i 2021 ophængt i klokkerummet, ovenover de 3 ringeklokker og spiller nu smukt ud over byen.

Kontakt os på tlf.: +45 75 85 93 11

Kontakt os på tlf.:

+45 75 85 93 11