Statuer

Restaurering og reparation

Gennem årene har vi renoveret mange statuer. Statuer er ofte fremstillet i bronze, ligesom klokker, og derfor har det været naturligt for os, også at tilbyde reparation af disse.

Opgaverne har bl.a. budt på svejsning af afbrækkede dele (sværd, bøgegrene, fødder), udskiftning af rustne bolte, samt patinering.

Patineringen i grønne og sorte nuancer foregår kemisk og kan dække steder, hvor der har været udført svejsereparationer og slibning, så den oprindelige patinering er væk.

Bemærk at vi også reparerer vindfløje.

Restaurering af morterer

2020/2021

Den tapre Landsoldat i Fredericia kranses af 6 morterer hvoraf 2 blev generobret fra Slesvig-holstenerne ved udfaldet fra Fredericia 6. juli 1849. Sammen med de resterende 4 morterer blev de opstillet omkring statuen i 1861. Efter mange års slid fra vind og vejr og ikke mindst børnehave børnenes lyst til at bruge dem som legestativ, har de været på vort værksted i Vejle og blive restaureret. Stagboltene var rustne i en grad som gjorde det nødvendigt at bore dem ud. Derfor blev der fremstillet nye bolte som kopi, 5 stk. til hver morter. Al træinddækning blev udskiftet med nyt af tørt egetræ. Morterer og lavetter blev sandblæst og efterfølgende malet. En af kuglerne på stilleskruerne var rustsprængt og der blev støbt en ny af bronze som kopi. Alle graveringer blev optrukket med bladguld, serienumre, støbernavn, og kongemonogram. Mortererne blev under stor bevågenhed genopstillet den 3. juni 2021 i god tid inden 6. juli-dagene.

Restaurering af Landsoldaten

2013/2014

I 2013 havde vi Fredericias vartegn “Landsoldaten”, en 4 meter bronzestatue støbt af H. W. Bissen år 1858, liggende på vort værksted i Vejle. Rustne bolte og bronzebolte blev skiftet, jernstangen i geværet og hans venstre hånd blev udskiftet, ny afstivning under plinten blev etableret. Bronzeskader blev ciseleret og patineret. Statuen blev renoveret nænsomt og uden synlige spor.

Uffe hin Spage

1986/2017

Bronzestatuen opstillet i Byparken i Kolding reparerede vi 1. gang omkring 1986 ved påsvejsning af afbrækket sværd samt efterfølgende patinering. Sidst er statuen repareret i 2017 med udbedring af savmærker samt patinering.

Pige på Hest

2003

Reparation udført efter hærværk, pigens ene fod var brækket af. Foden blev påsvejset, revner udbedret og overfladerne patineret. Bronzestatuen er opstillet i en boligforening i Vejle.

Kontakt os på tlf.: +45 75 85 93 11

Kontakt os på tlf.:

+45 75 85 93 11