Tiden går, Klokken slår

Gamle mekaniske tårnure, nye elektriske værker, urskiver og slaghamre. Alt repareres, fremstilles og monteres af Thubalka

Vi har mange års erfaring med vedligehold og reparation af mekaniske tårnure, slagshamre og viserværker. Når et mekanisk tårnur efterhånden bliver slidt repareres eller udskiftes tandhjul, stokkedrev, stoppaler og akseltappe.

Historiske urskiver restaureres med stor omhu. Udformning af romertal og markeringer udføres som kopi af bestående urskive. Kun de bedste materialer benyttes og bemalingen udføres med to-komponent maling. Forgyldning udføres på eget værksted med 23 ¾ karat bladguld. Nye urskiver fremstilles i rustfri stål, kobber eller glas. Thubalka har udført omkring 2-300 leverancer af urskiver til kirker, slotte, herregårde, rådhuse, politistationer og private.

Nye elektriske ure installeres enten i forbindelse med nyanskaffelse af en tårnursinstallation eller som erstatning for udtjente mekaniske tårnure. Et hovedur sender minutimpulser til elektrisk drevne viserværker. Vore moderne ure indeholder slagsværksfunktioner for time- og kvarterslag. Uret tilkobles en radiostyret antenne så urskiven viser korrekt tid.

Eksempler på restaurering

Søllerød Slot 2016

Fræer kirke 2016

Hørning kirke 2018

Sct. Pauls kirke, København 2017

Svendborg Sct. Nicolai kirke 2022

Kontakt os på tlf.: +45 75 85 93 11

Kontakt os på tlf.:

+45 75 85 93 11