OM THUBALKA

Nogle gange kræver det fagfolk at klokke i det. Thubalka er godt rustet til at løfte opgaven

August Nielsen grundlagde smedevirksomheden i Roslev i Salling i 1917 og opkaldte sit svejseværksted efter verdens første smed Thubalkain. Det er et navn som forpligter indehaveren til at være ”den første”.
”Klokkedoktoren”, som han blev kaldt i folkemunde, lærte sig selv den kunst at svejse en revnet kirkeklokke, så den kunne få sin gamle lyd igen. Hans søn Boas Nielsen videreudviklede metoden og tilsammen har de svejset omkring 400 – 500 revnede klokker.

Fra den første klokkesvejsning udviklede vort arbejde sig til at omfatte alt tænkeligt klokkearbejde, renoveringer, forbedringer, udskiftning af bomme og beslag. Vi har gennem de 100 år vel håndteret omkring 80% af alle klokker i Danmark på et eller andet tidspunkt, lige fra Danmarks ældste klokke i Smollerup til Danmarks største klokke i Vor Frue kirke i København.
Da den første nye engelske klokke blev leveret til Vesterø havns kirke på Læsø i 1954 startede en ny æra. Siden da har vi leveret ca. 500 nye engelske, hollandske og franske klokker til danske kirker. Klokkespillene kom til i 1959 med Askov Højskole som det første og kort herefter Granslev og Borbjerg kirker.

I tre generationer har Thubalka nu repareret og leveret nye kirkeklokker, klokkespil, ringeanlæg og tårnure til danske kirker, rådhuse, slotte og herregårde. I dag klarer vi desuden også fremstilling og reparationer af vindfløje og vejrhaner samt restaurering og reparation af statuer.

Kaj Munk

{

Jo, nu siger den det, den skal, med den rigtige Tone. Bare vi andre også kunne engang imellem komme til Roslev og svejses.*

Vedersø Præstegaard Okt. 1938 Kaj Munk.
* Udtalelse af Kaj Munk et Par Aar efter, at Klokken i Vedersø kirke var blevet svejset og hængt op.

Kontakt os på tlf.: +45 75 85 93 11

Kontakt os på tlf.:

+45 75 85 93 11